Säsongens första två pass från isen!

Efter ett välbehövligt men alldeles för kallt jullov utan något fiske överhuvudtaget var vi på plats i Värmland igen båda två och fiskesugna som attan. Stugorna hyste fina fångster av mört så vi har haft det enkelt att komma ut på isen såhär i början. Med en mjuk start i skolan fick vi mycket tid för fiske och några pass har hittills hunnits med.

På sjöarna i Värmland ligger isen tjock och vädret varierar kraftigt mellan dagarna, allt från snöfall och massor av minusgrader till solsken och rena vårvädret med flera plusgrader. Fisket har tyvärr varit förhållandevis trögt och vi har lagt mycket tid på en fullproppad Lusten. Spöna har suttit tätt mellan allt folk men väldigt få fina fiskar har synat isen och blivit fångade. Rykten går om tappad stor fisk och liknande men hittills har endast en sugga visat intresse för någon mört. En gymnasieelev fick en grann gädda på 12,2 kg och 118 cm.

Riktigt sån tur har inte vi haft utan det har för det mesta varit smått, eller fisk med god längd och dålig kondition. Under samtliga pass har fisken varit väldigt aktiv och huggit i mellanvattnet eller strax under isen. Detta har skett till roliga hugg, sköna rusningar och brutala fighter med fisk som visar upp kraft som ingen trodde den kunde prestera. Den största fisken har hittills vägt 7,1 kg och varit 104 cm lång. Strax därefter så har vi 5 stycken fiskar på 1 meter och många strax där under. Så sent som i onsdags brände jag dock en fisk i mothugget som jag direkt märkte var av grövre kaliber. Surt men sånt är livet. Nästa gång sitter den där helt enkelt.

Mellan passen har vi ägnat oss åt tafsknytning, vipptillverkning och byggnation av mörtstugor. Allt detta underlättar senare för våra ismetespass. Nästa pass planerar vi till söndag och då är förhoppningarna på topp och vi hoppas självklart på en riktigt grov gädda.Mothugg med spöböj ! :)Viktigt med komfort!Alla fiskar är inte madammer :)100 cm , ca 6 kgSimma lugnt

Erik

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0