Trögt fiske med en rolig fisk..

Under förra helgen så lade jag och Erik ned åtskilda timmar på isen, resultat var skrämmande dåligt. Vi började på fredagen med ett lakepass under kvällen. Erik tappade en fisk, annars så satt vi mest och gnällde på att laken var tråkig och att fisket var värdelöst. Taggade inför lördagen åkte vi hem och gav upp lakfisket. Fisket bedrevs i en av Klarälvens djuphålor, några smågäddor landades men det som var lite roligt var att en lake på 2 kg fick syna isen. Min första lake kommer på ismete efter gädda. Annars var det trögt ännu en dag.


Första laken


Inte nån liten munsbit för en lake på 2 kg

Nu var vi lite bittra, men skam den som ger sig, söndag morgon klev vi upp lite senare men vi skulle åka en halvtimme kortare jämfört med föregående dag så vi var ute i samma tid som vanligt. Nu satt vi på stället som har levererat flera meters fisk tidiare i vinter, nu är det inte metersfiskarna vi är ute efter men stället bör hålla riktigt grov fisk även under vinterhalvåret. Vad händer då? Jo 3 fisk landas på hela dagen... största på 4,6
Inte ens 98cm fisken som jag har hälsat på 3 gr sen i höstas ville inte ens vara med under dagen.4,6+ en riktigt fint ansiktsuttryck

Riktigt bittra var vi när vi traskade hemmåt i mörkret. Vad hände sen då? Jo när vi kom hem hade jag fått ett sms där en polare sa att han vilja fiska lake. Vi var hemma och åt i ca:45 min. Sen blev det lakfiske till halv 12. Fick vi nå då? NEJ. Som sagt riktigt trögt fiske. Jag tröstade mig själv med några tradera inköp, en hoosier en gammal zalt som bonus fick jag även med en cisco i zalt auktionen.
Dessutom fick jag en hellhound i färgen whitefish av Sofia i födelsedagspresent. Riktigt läcker var den. Fick även lite pengar som ska läggas på en större motorborr. Dagens 210 har fungerat kanon och Eriks 13,5 med omkrets på 63cm gick upp fint ur hålet, trots det ska den nu uppdaters mot en 250mm.   
Till helgen blir det förmodligen lite mörtpimpling under fredageftermiddagen, lakfiske fredag kväll, helt nytt vatten som vi fått lov att fiska i under lördagen, privatägt och uppdämt över ett gammalt hygge. Ägaren tyckte det bara var roligt att vi vilja fiska där. Hoppas på att madamé vill vara med, förrut har det landats en del 10+ i vattnet. Blir riktigt spännande. Söndagen blir det arbetsintervju för Erik så då passar jag på att åka iväg med en annan kille från skolan. Det lutar åt att det blir ett älvpass i Karlstad trakten.

Ut på isarna nu, man får ingen fisk hemma i soffan (inte på isen heller ibland:P)// Mats Wikström

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0