Spinnfiske i Klarälven

Efter några pass i Lusten så har vi nu bestämt oss för att söka vidare efter dom stora gäddorna i älven istället. Efter en lite problematisk båtförflyttning i blixthalka så lyckades vi iallafall få i den i älven och kunde ge oss ut på ett litet älvpass. Redan vid förberedelserna i land så skymtade vi en båt på älven som drillade fisk men efter en stunds kamp kom ett trekrokstackel flygande i luften mot fiskaren. Man hörde ett par ramsor med svordomar över vattnet men han fick sin tröst fort. Han krokade nämligen en ny gädda ganska omgående och vi fick upp förhoppningarna!

Eftersom detta stället nu var upptaget begav vi oss nedströms och prövade en annan plats vi har bra förtroende för och redan i tredje kastet krokar Mats dagens första gädda på en Svartzonker Tail! Denna uppskattar vi till 4 kg innan vi krokar av den i båtkanten och låter den simma hem. Vi fortsätter nöta på men ingenting händer förrän några timmar senare då jag lyckas komma i kontakt med en liten snipa. Vi är chockade över att ingenting mer händer men plötsligt så hugger det två fiskar nästan samtidigt och jag lyckas landa en 4,5 kgs som tog i ett slackhugg på en Svartzonker Tail även den. Detta bete har totaldominerat dom senaste turerna vi har varit ute och spinnfiskat och det får allt mer förtroende hos oss båda. Vi avrundar dagen med att fiska av samma ställe som killen tidigare under dagen krokade och hade kontakt med fisk men ingenting mer lyckas vi lura upp. Vi sammanfattar dagen till väldigt trög och får nog ta oss en rejäl funderare över vad vi ska ta oss till för att lura upp dom stora.

Desto bättre gick det idag för en klasskamrat, Christian Karlsson som idag lyckades lura upp sin första gädda över 10 kg, Närmare bestämt 10,4 kg och mäktiga 126 cm lång. Denna tog på en fridriftande nors i Klarälven!

Stort grattis till honom från oss båda!

Simma Lugnt

Erik

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0