Kortpass på älven

Efter en förmiddag i skolbänken hägrade en sväng på älven.
Olle och jag begav oss av mot båten som låg och väntade alldeles täckt av snö, lyckligtvis upp och ner vänd.
Metoden för dagen var flötestrolling med död betesfisk.
Vi hann inte ens få ut båda spöna innan mitt flöte försvann och en liten fisk krokades men klev av efter en kort stund. Vi förflyttade oss till ett av dom större bakvattnen i hopp om fisk. På det stället kammade vi 0.
Påväg uppströms igen lyckades jag bomma en och fånga en 2 kgs.
Nu begav vi oss av längre uppströms i raketfart med 2hästarn. Väl uppe vid det nya stället dröjde det inte alltför lång stund innan Olles flöte dök. Olle krokade fisken men den klev av innan vi hann se den. Förmodligen en mindre fisk även detta. Nu började det skymma och vi bestämde oss för att köra ett par vändor till i området som vi befann oss i.
Precis efter en sväng då betesfisken hade stått stilla och sedan drog iväg sjönk flötet för Olle återigen. Krokningen satt fint och efter en stund landades en fisk på 5,9 och 105 cm. Fiskarna var verkligen köldstela vilket man kan förstå då ytvattnet bara var 0,7 grader. Fiskarna som högg var då dom fick lite extra tid på sig för att sedan stressas lite, i svängarna då betena stod stilla för att sedan dra iväg sakta. Nors var betet för dagen med lite blingbling framför. Uppllägget på dagens pass kommer inte att göras om. Dagarna, åtminstonde halvdagarna är för korta för att hatta omkring. I fortsättningen kommer fisket att läggas på ett och samma ställe.
Fisket i älven fortsätter att leverera fisk mellan 4 till 7 kg men ingen riktigt topp ännu.

Snart så sjunker flötet och det tar tvärstopp i mothugget:)
// Mats

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0