Sammanfattning från sportfiskemässan i Sundsvall+ lite annat

Då har årets sportfiskemässa gått av stapeln. Vi på sportfiskeakademin hade fullt upp från torsdagens monter byggande till söndagens rivande av montern.

Monterbygget gick ganska bra, trots att vi hade lite problem med att folk inte såg sig för vart dom gick och lämnade stora fotspår på våra vepor och att fotoväggen inte var riktigt exakt från butiken som hade skrivit ut den. Gustavs keps fixade fotspåren suveränt och lite överlappning och tejp på fotoväggen löste problemen riktigt bra.Flinka fingrar från Rättvik fixar en ojämn fotovägg

 

Våran monter var väldigt välbesökt och populärast var nog drillningssimulatorn. Den dag jag arbetade där i 6 timmar tror jag att maskinen fick vila 30 sekunder som mest.

 

Daniel instruerar en herre som försöker få upp 7kg havsöring Samma herre band även sin första fluga på 30 år i vår monter.

 

Andra populära aktiviteter i vår monter var flugbindning och visningen av gummibeten som några gymnsieelever har tillverkat. Samma herre som provar simulatorn passade även på att binda sin första fluga på 30 år i vår monter. Riktigt roligt att kunna hjälpa till och visa lite små tricks. Jag är ingen stor flugbindare, nybörjade helt enkelt men tack vare Cornelies flugbindningskurs så kan man ge lite små tips även till människor som har bundit en del flugor.

 

Vi arbetade inte enbart på mässan man hann även med att shoppa lite och knyta en del kontakter vilket alltid är bra.

införskaffade 2 jerkbaits 1 tailbete och 3 wobbler som förhoppningsvis ska lura storgäddan under året.

 

Cisco kid, Westins jätte, cobb's attitudeshad, big bad wolf, jake, svartzonker tail


 

Då jag kom hem till bollnäs väntade även ett nyiförskaffat St:corix premier på postutlämningen. Spöt ska användas till att dänga dom riktigt stora betena som magnumbullarna och de tyngsta jerkarna.

 

Kan även tillägga att första dagarnas praktik på fiskodlingen hart vart trevliga. Har mest burit fisk och lastat på lastbilarna för utkörning. Imorgon ska jag följa med och plantera ut bra med kg i Trehörningen. Förhoppningsvis är det någon från fiskevårdsföreningen där som kan disskutera lite med. Kanske det bästa med praktiken hittils har vart att jag fått en del tips om vart det tas stora gäddor. Några av dom ställena ska prövas nästa vecka.

 

Körde ett litet fiskepass ikväll utan något riktigt resultat, en liten snipa och ett hugg till. Men nya tag till helgen och sedan blir det något pass i Ljusnan nästa vecka.

// Mats

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0