Fritt fiske åter igen!

Idag är det den 16/5 och för alla som fiskar i Svartån så vet man vad det betyder! Fisket är åter igen öppet mellan slussen och bygärdesbäcken :) . Jag och Hampus gav oss ut vid 9-tiden med målet gädda! Väl nere vid ån så var det strömt, brunt och allmänt äckligt vatten. Regnet duggade tätt när vi väl började fiska och ingenting hände. Eller jo förresten , det är inte bara tangentbord som hugger i ån , fick även det berömda "Sko-hugget" efter en stunds jiggande :)


Vi fortsatte fisket senare vid ett annat lugnvatten och prövade där mina hemmabunda spinnflugor men utan resultat det också. Någonting var fel. Helt klart! Såhär trögt brukar det inte vara, man brukar ju iallafall ha någon kontakt med fisk men icke idag! Slänger upp en bild på dom också om någon undrar vad det är för bete eller hur dom ser ut  :)



Vi beslöt oss därför att testa nere på ett säkert ställe som alltid håller fisk och visst fanns det fisk där. Efter 5 minuters jiggande och ett kort test med vertikalfiske så högg dagens enda fisk för mig. En grön slempelle på ca 2,5 kg. Alltid kul med spöböj när ingenting händer :)



Simma Lugnt!
Erik

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0